Do Work Until You Succeed....


HOME CURRENT AFFAIRS QUIZ IBPS_CWE_PO IBPS_CWE_CLERK BANK EXAM PAPERS INTERVIEW QUESTIONS

Present Bank Exams & Results List

Like This Blog On Facebook

Present Bank Exams & Results List:

Bank Name No.of Posts Opening Date Last Date
Vijaya Bank Clerk's 800 Clerk's 16.08.2012 05.09.2012
Allahabad Bank 1100 Clerk's ......... 23.08.2012
SBI 9500 Clerk's Result Out .. .. ..

Tuesday, 10 July 2012

The last step of the arrangement is?

Directions (1-5): Study the follo-wing information to answer the given Questions.
A words and Numbers Arrang-ement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement.

Input: age road own wire tire ink pen uni dice eat
Step-1: uni age road own wire tire ink pen eat dice
Step-2: uni own age road wire tire ink eat pen dice
Step -3: uni own ink age wire tire eat road pen dice
Step-4: uni own ink eat age wire tire road pen dice

And step four is last step on the rearrangement as, per the rulers followed in the above steps; find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Input: gem stat ace cast omit fan rate uncut era input

1. Which of the following would be the final arrangement?
a) Cast gem fan stat uncut omit input era ace
b) Uncut omit input era ace cast fan gem rate stat
c) Uncut omit input era ace cast stat rate gem fan cast
d) Uncut omit input era ace stat fan gem rate cast
e) None

2. In step-3, which of the following word would be at 6 th position from the left?
a) Rate b) ace c) stat d) gem e) None

3. Which step number would be the following output?
Uncut omit gem stat ace rate era input fan cast
a) 2 b) 3 c) 5 d) 4 e) None

4. Instep-4 of the rearrangement, if omit is related to era and rate is related to fan in a certain way, to which of the following would ace be related to, following the same pattern?
a) rate b) input c) stat d) gem e) None

5. Which of the following would be step-7?
a) uncut omit input era ace stat rate gem fan cast
b) uncut omit input era ace rate stat fan gem cast
c) uncut omit input era ace cast fan gem rate stat
d) uncut omit input era stat ace rate gem fan cast
e) There will be no such step as the input gets rearranged before step-7.

Directions (6-10): Study the following information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrang-ement machine when given an input line of words rearranges from the following a particular rule, the following is an illustration of input and rearrangement.

Input: 52 peak 91 snow freeze 46 cold 15 high 31 73 trek
Step-1: 15 52 peak snow freeze 46 cold high 31 73 trek 91
Step-2: 15 31 52 peak snow freeze 46 cold high trek 73 91
Step-3: 15 31 46 peak snow freeze cold high trek 52 73 91
Step-4: 15 31 46 cold peak snow freeze high trek 52 73 91
Step-5: 15 31 46 cold freeze peak snow high trek 52 73 91
Step-6: 15 31 46 cold freeze high peak snow trek 52 73 91

Step-6 is the last of the rearrang-ement. As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following Questions the appropriate steps for the given input.

Input: 67 hot sun 19 best 83 ice 49 ace 77 cut 37

6. How many steps would be need-ed to complete the arrangement?
a) 10 b) 8 c) 9 d) 7 e) None

7. Which step number would be the following output?
19 37 49 ace best hot sun ice cut 67 77 83
a) 2 b) 6 c) 5 d) 4 e) None

8. Which of the following would be step-1?
a) 19 37 49 hot sun best ice ace cut 67 77 83
b) 83 67 hot sun best ice 49 ace 77 cut 37 19
c) 19 67 ace best hot sun ice 49 77 cut 37 83
d) 19 67 hot sun best ice 49 ace 77 cut 37 83
e) None of these

9. Which of the following would be the final arrangement?
a) 67 77 83 ace best cut hot ice sun 19 37 49
b) 19 37 49 ace best cut hot ice sun 67 77 83
c) 19 37 49 67 77 83 ace best cut hot ice sun
d) 19 37 49 ace ice best cut hot sun 67 77 83
e) None of these

10. In step-4, which of the following word/Number would be on 7th position (from the right)
a) sun b) best c) 67
d) cut e) None

Directions (11-15): Study the follo-wing information to answer the given Questions.

A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement.

Input: base 35 or gone 62 49 87 ahead
Step-1: 87 base 35 or gone 62 49 ahead
Step-2: 87 ahead base 35 or gone 62 49
Step-3: 87 ahead 62 base 35 or gone 49
Step-4: 87 ahead 62 base 49 35 or gone
Step-5: 87 ahead 62 base 49 gone 35 or

And step-5 is the last step of the following rearrangement.

11. Input: how was your stay 56 25 36 64
Which of the following will be step-6?
a) 64 how 56 was your stay 25 36
b) 64 how 56 stay 36 was 25 your
c) 64 how 56 stay 36 was your 25
d) There will be no such step
e) None of these

12. Input: power fail now 52 24 75 gate 34
Which of the following steps will be the last but one?
a) 4 b) 5 c) 6 d) 7 e) None

13. step-3 of an input is 91 car 85 14 27 few new house
Which of the following is definitely the input?
a) 85 14 91 car few new house
b) Car 91 85 14 27 few new house
c) Car 85 14 27 few new house 91
d) Cannot be determine
e) None of these

14. step-2 of an input is 75 down 16 24 farm eager 62 sky
How many more steps will be required to complete the rearrangement?
a) 4 b) 5 c) 6 d) 7 e) None

15. Input: 14 35 when they came 61 48 home
How many steps will be required to complete the rearrangement?
a) Four b) Five c) Six
d) Seven e) None.

Directions (16-20):
A letter/letter combination arrangement machine when given an input of letters/letter combinations rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of the Input and the steps of rearrangement

Input: choose not for paper te book sir

Step-1: paper choose not for te book sir
Step-2: paper choose book not for te sir
Step-3: paper choose book not for sir te
(Step-3 is the last step for this input)

As per the rules followed in the above steps, find out in the given questions the appropriate step for the given Input

16. Input: the in car as he may me
Which of the following will be the third step for this Input?
a) Car the in as he may me
b) Car may the as in he me
c) Car as may he the in me
d) Car may the in as he me
e) None of these

17. If the second step of an Input is 'clever remand window sales batch tiger never 'which of the following steps would be last step of that Input?
a) Iv b) V c) VI
d) VII e) None of these

18. If the Input is 'true se veto be nuke may like 'which of the following will be the IV step?
a) Veto true nuke like se be my
b) be my se like true veto nuke
c) Like nuke true veto be se my
d) Be my like se true veto nuke
e) None of these

19. Input: 'more fights cats cough sough acts idea ' which of the following steps would be the last step for this Input?
a) IV b) V
c) VI d) VII e)None

20. In how many steps the following Input be fully arranged?
INPUT: amis goes to the bar after dinner everyday
a) Four b) Five c) Six d) Seven e) None of these

Directions (21-24):
A words and Numbers Arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement.

Input: BOOK 96 23 Money 48 will 37 our 62 Eat
Step -1: 23 Book 96 Money 48 will 37 our 62 Eat
Step-2: 23 37 Book 96 Money 48 will our 62 Eat
Step -3: 23 37 96 Book Money 48 will our 62 Eat
Step-4: 23 37 96 62 Book Money 48 will our Eat
Step-5: 23 37 96 62 48 Book Money will our Eat
Step-6: 23 37 96 62 48 Money Book will our Eat
Step-7: 23 37 96 62 48 Money our Book will Eat
Step-8: 23 37 96 62 48 Money our Eat Book will
Step-9: 23 37 96 62 48 Money Our eat will Book

Step 9 is the last step of the rearrangement

As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following Questions the appropriate step for the Input given below

INPUT: word 24 purchase 17 51 42 running hot 68 33 earn

21. Which of the following would be the last step of the arrangement?
a) VII b) VIII c) IX d) X e) None

22. In step IV, which of the following Numbers/words would be at 7th position from the left?
a) 24 b) word c) 42 d) purchase e) None

23. Which step number would be the following output?
17 33 51 68 42 24 purchase word running hot earn
a) VI b) VII c) V d) VIII e)None

24. In step VI of the rearrangement, if '68' is related to 'running' in a certain way, which of the following would '42' be related to, following the same pattern?
a) Purchase b) 51
c) running d) hot e) None

ANSWERS

1) c 2) a 3) a 4) d 5) e 6) d 7) c 8) d 9) b 10) a 11) d
12) c 13) d 14) a 15) c 16) b 17) a 18 ) c 19) c 20) b 21) c 22) d
23) b 24) d

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...